Interieuradvies
Showroom SALE Merk ACTIES

Woonevent 2024

zaterdag 5 oktober

(zet het alvast in je agenda)

Afspraak maken

Jouw woonkamer,
helemaal naar wens ingericht...

Afspraak maken

Het lekkerste bed,
de zachtste dekbedden en de mooiste overtrek...

Afspraak maken

De mooiste gordijnen die bij jouw huis passen
vind je bij ons...

Afspraak maken

“In iedere straat in Nederland staat er wel een: De Auronde van Auping”

– Auping

Auronde Frans de la Haye, 1973

Een klassieker die nog steeds hártstikke populair is.

Zolang als wij een slaapafdeling hebben, verkopen wij het merk Auping. En dat is lang, Auping zelf bestaat al meer dan 130 jaar. Het Deventer designbeddenmerk staat erom bekend bedden te maken die een leven lang mee gaan. Zo ook de Auronde.

Het ontwerp komt van Frans de la Haye, en is inmiddels meer dan 45 jaar oud. Een leuk weetje: er zijn inmiddels meer dan een miljoen (!) Aurondes verkocht.  Volgens Auping staat er in elke straat in Nederland wel een Auronde. 

Het bed was destijds revolutionair vanwege het oersterke, uit 15 lagen bestaande, multiplex beuken met de ronde hoeken. Ook de schroefloze montagedelen waren vernieuwend.

Frans de la Haye wilde een duurzaam en modern bed maken.

Niet enkel functioneel, maar een echt meubelstuk waarop je ook kunt lezen of televisie kijken. Allereerst werd het meer een meubelstuk door de felle kleuren waarin de Auronde geleverd kan worden. Maar het is ook het eerste bed waar luxe en comfort werden samengebracht en dat paste perfect in de jaren zeventig. In die tijd kreeg namelijk ook centrale verwarming een plek in de slaapkamer, waardoor de functie van de slaapkamer langzaam veranderde.

In het kader van de duurzaamheidsgedachte: tegenwoordig kunnen oude Aurondes een restyle krijgen (een nieuw kleurtje, nieuwe montagedelen in verschillende kleuren en eventuele beschadigingen kunnen worden gerepareerd). Want hoewel een 30 jaar oude Auronde nog best 30 jaar mee kan, is een restyling natuurlijk altijd leuk. Soms wil je gewoon wat anders, óf die krasjes weg laten werken. 

Maak nu een afspraak bij een van onze adviseurs: Afspraak maken

Afspraak maken